Студентите-медици с редица инициативи през ноември – месецът на мъжкото здраве

Много инициативи подготвя Асоциацията на студентите-медици в Пловдив по случай ноември – месец на мъжкото здраве. Заедно с HillClinic, те подкрепят инициативата Movember, или No Shave November.

Месецът без бръснене започна с парти в Петното на 1 ноември. На 14 ноември предстои „Мустак парти“ в Грамофон. На 30 ноември е закриващото парти в „Петното“ – там ще бъдат проверени резултатите от състезанието, най-добрите ще бъдат наградени, а на жените ще се дадат фалшиви мустачки.

По време на месеца ще се правят различни обучения, споделиха още студентите-медици. На 20 ноември в Мол Пловдив АСМ ще имат и инфо-пункт. През месеца ще има и различни безплатни прегледи за мъже, които ще бъдат раздавани на различните мероприятия.

АСМ подканва всички мъже, които решат да се включат в инициативата, да се снимат в началото на месеца, след като се обръснат, след това в края на месеца отново да се снимат, да направят колаж и да го качат в събитието във фейсбук "Подкрепи MOVEMBER в Пловдив" няколко дена преди 30-ти. Ще бъдат избрани няколко победителя, които ще бъдат наградени на закриващото парти на 30-ти.

Movember е международно движение, имащо за цел да привлече общественото внимание към важни проблеми, свързани с мъжкото здраве и профилактика. Ракът на простата е заболяване, причиняващо смъртта на много мъже годишно, което обаче, ако бъде диагностицирано на време е лечимо. Инициативата цели да даде гласност на този проблем, като за целта подканваме всички мъже, които искат да покажат, че са съпричастни, да се обръснат в началото на месеца и след това да не го правят до 30 Ноември и по този начин да се присъединят към международното движение.

Вашият коментар