Тържествено връчване на дипломите на 391 абсолвенти от ПУ

Раздават дипломите на 391 абсолвенти от Факултета по математика и информатика на ПУ

Отличниците са 152, дипломира се и първият випуск на бакалавърска програма „Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт“

Факултетът по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“ тържествено ще връчи дипломите на 391 абсолвенти в събота. 

Дипломираните бакалаври са 260, като 64 от тях са отличници, а магистрите са 131, от които отличниците – 88. Всички те са от специалности в областта на математиката, информатиката и информационните технологии, съобщиха от висшето училище. 

Випуск 2017 е 53-тият пореден за ФМИ. Абсолвентите ще бъдат приветствани на 24 март както от ръководствата на университета и на факултета, така и от свои настоящи и бъдещи работодатели и от представители на местната и държавната власти. 

Факултетът по математика и информатика на ПУ е с над 50-годишна история. Той е сред едни от най-авторитетните образователни и научни институции в България и Европа.
 
Към кадрите на факултета традиционен интерес проявяват голям брой водещи фирми и институции. В тях вече са успешно реализирани възпитаници на факултета. Част от тези фирми и тази година ще наградят абсолвентите. 

Утвърдени специалисти в бизнеса ежегодно се включват в учебния процеса на студентите от ФМИ на ПУ. Това се случва чрез провеждането на редица избираеми курсове. 

Същевременно с това, вече пета поредна учебна година всички студенти от бакалавърските специалности на ФМИ в областта на информатиката и информационните технологии провеждат обучение във фирма чрез практиките по специалността и преддипломния си стаж. Втора поредна година се организира и летен стаж.

За автора

Вашият коментар