УХТ открива учебната година с пълен прием и обновена база

Университетът по хранителни технологии открива учебната 2013/2014 година с пълен прием, обновена база, лаборатории и преобразен университетски кампус. 1144 приети студенти ще прекрачат прага на единственото по рода си у нас висше учебно заведение на 23 септември 2013 година. На тържеството по традиция те и колегите им от горните курсове ще бъдат поздравени от ректора проф. д. т. н. инж. Кольо Динков.

Наред със студентските си книжки новите студенти ще получат и специално изготвен от ръководството на УХТ Пътеводител на студента първокурсник. В него младите хора ще намерят изключително полезна информация както за университета си, разоположението на учебните корпуси и зали, така и за дисциплините, връзката с преподавателите и всички необходими изисквания, свързани с документи, заверки, преместване, стипендии и още ред полезни неща за учебния процес.

През 2013 година Университетът по хранителни технологии отбелязва 60-тата годишнина от основаването си. Правоприемник на Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост (ВИХВП), основан през 1953 г. като единственото в страната и на Балканския полуостров учебно и научно средище в сферата на хранителните технологии, днес Университетът е авторитетен национален център на хранителната наука, технология и образование.

В четирите корпуса на УХТ се обучават студенти по технология, техника и иикономика на хранително-вкусовата и биологичната промишленост и туризма. Уникалните специалности, някои от които изучавани на френски или английски език, са разработени на основата на дългогодишни традиции и новаторство. От 14 до 18 октомври 2013 година УХТ ще отбележи 60-годишния си юбилей с поредица от значими дискусии, международна конференция и спортни прояви.

Вашият коментар