УХТ провежда втория предварителен онлайн изпит на 17 май

Университетът по хранителни технологии /УХТ/ продължава online приема на студенти за 2020/2021 учебна година
 
С въведените дистанционни форми целта е да се ограничи разпространението на COVID-19.
 
След успешно проведения първи онлайн изпит на 26 април, идва ред на втория, който е на 17 май, като документи се приемат до 13-и, припомни зам.-ректорът доц. Христо Спасов. 
 
Всички кандидати ще могат да влязат в системата за дистанционно обучение на УХТ, ще попълват тест и веднага ще получат своите оценки. И този път изпитът по Математика ще бъде активиран в 9 часа и деактивиран в 10 часа, а изпитът по Химия и опазване на околната среда – съответно в 12 и 13 часа.
 
Третата предварителна дата ще бъде в средата на юни, след като МОН отложи Държавните зрелостни изпити /матурите/ за 1 и 3 юни, денят на изпита предстои да бъде огласен, посочи зам.-ректорът.  
 
Първият предварителен приемен изпит премина много добре – по Математика имаше трима пълни отличници, а по Химия и опазване на околната среда – шестима, заяви доц. Спасов. Според него интересът към университета в дните на пандемията непрекъснато се повишава, защото кризисният момент показа високата устойчивост на хранителната индустрия. Затова желаещите да получат професионална реализация са се ориентират към този бранш, посочи доц. Спасов.

Вашият коментар