Учени от 11 държави на „Хранителна наука, техника и технологии 2014”

Учени от 11 държави участват в конференцията с мото „Хранителна наука, техника и технологии 2014”.  Във витрината с призове на УХТ влиза  почетният знак на Асоциацията на месопреработвателите в България, която празнува 20 години от създаването си.

Преди нейното официално откриване бе подписан меморандум за академично партньорство между УХТ и Технологичния образователен институт на Западна Македония – Гърция.

Ние – учените, работещи в областта на хранителната наука, техниката и технологиите, споделяме една визия – за свят, свободен от глад, болести и замърсяване на околната среда.  Нашата международна конференция обединява всички ни в стремежа да подобрим качеството на живот. Форуми като днешния са важни за обмена на възгледи и идеи, дори за спорове и противоречия.  Нашата роля  – на преподавателите, учените и изследователите  по света, е с обединени усилия да отсяваме най-значимото в теорията и да го прилагаме в живота, да внедряваме лабораторните резултати в практиката,  да насърчаваме младите ни колеги, поели по пътя на познанието, каза в словото си ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д. т н. инж. Кольо Динков.

 

Пленарен доклад на тема  „Състояние и тенденции в развитието на туризма” представи проф. д-р Йорданка Алексиева, декан на Стопанския факултет. Тя подчерта, че съвременният туризъм се развива интензивно и е ключов фактор с голямо социално-икономическо значение.

С почетен знак и грамота бяха отличени преподаватели от Университета по хранителни технологии. Сред тях са новоизбраните порфесори и доценти, защитилите дисертации за степените „доктор” и „доктор на науките”.

Впечатляваща кулинарна изложба привлече погледите на домакини и гости. Изложбата е юбилейна и бе подредена от Катедрата по хранене и туризъм с активно участие на студентите.

Вашият коментар