Ученическа конференция събира участници от 12 държави в Пловдив

160 участници ще представят резултати от изследователската си работа по научни проекти

В понеделник и вторник, 9 и 10 Май, в Новотел Пловдив ще се проведе Третата международна ученическа конференция „Express yourself” в рамките на проекта Chain Reaction. Това съобщи деканът на Физическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” доц. д-р Желязка Райкова.

На форума 60 ученици от Англия, Германия, Франция, Ирландия, Гърция, Словения, Словакия, България, Грузия, Турция и Йордания, на възраст от 14 до 16 години, ще представят резултати от изследователската си работа по научни проекти. Учители от тези страни ще споделят опита си по прилагане на изследователския подход при  изучаване на природни науки и ще организират демонстрацията на този тип обучение.

Тържественото откриване на конференцията ще се състои днес, 9 май, от 9:00 часа в Новотел Пловдив. На него ще присъстват Ректора на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” проф. д-р Запрян Козлуджов, представители на Община Пловдив и на Регионалния инспекторат по образованието, както и ръководителят на проекта.

Вашият коментар