Премиерът: Кой определя постовете в предложения от ИТН кабинет?

„На финалната права по сформиране на бъдещ кабинет усещането, че вече политическите процеси не протичат по обичайната си демократична логика, е осезаемо. В тази връзка гражданите имат право да знаят на първо място кой определя приоритетите и кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото изграждане“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на редовното правителствено заседание.

Премиерът бе категоричен, че гражданите трябва да разбират добре логиката за провеждане на политическите консултации и как следва да се постигне работещо парламентарно мнозинство. Според Янев връзката между политическото представителство и гражданите – техните избиратели, трябва да е ясна, ефективна и да съществува.

„Последователността в действията и в политическото говорене е именно онзи предсказуем и необходим елемент от връзката между гражданите и политическите партии, който ако не съществува или не е устойчив, се наказва от избирателите“, отбеляза министър-председателят.

За автора

Вашият коментар