Анита Класанова: „Жените в България трябва да са по-смели в мечтите си“ (ВИДЕО)

Тя е Анита Класанова, създателят на био десертите Roobar и Kookie Cat, графичен дизайнер и хранителен технолог. Стартира кулинарното си приключение със своя съпруг Калин Класанов в първия био магазин в София, а четири години по-късно продуктите й се предлагат на 4 континента в над 50 страни. Анита е избрана за една от 100-те жени основатели на успешни старт-ъп компании в Европа от списание The Hundert за 2016. Тя бе специален лектор на 6-то породено издание на "Първи стъпки в бизнеса", което JCI проведе на 10-ти декември в голямата АУЛА на Техническия университет в Пловдив. 

Приковани от харизмата й и нейната обаятелна история, след лекцията й десетки млади хора поискаха да разменят по няколко думи с нея и да й зададат въпроси, на които тя обърна специално внимание и отговори подробно. Нямаше как да не разпитаме Анита за това, как се е престрашила да започне самостоятелен бизнес, който ръководи от 4 континента, както и да разберем, защото жените са по-малката част от тези, които предприемат startup, но за сметка на това устояват повече на проблемите по високите етажи.

"Пред жените има повече предизвикателствав живота, защото тя е избрана да създава семейство и да се грижи за дома. Аз не мога да си представя сценария, в който нямам деца и не работя. Това бе моят път, докато разбирам самата аз какво искам да правя. Но това не може да е пречка, напротив, това ни прави по-продуктивни", каза Анита Класанова пред mediacafe.bg

"Когато имаш деца, нямаш много време за размисъл, влизаш в друг режим на работа. За мен тази роля трябва да е споделена с обществото, да има публичност и повече жени да се мотивират да правят бизнес и това, което обичат. Днешната startup сцена има все пвоече жени предприемачи в различни сфери, а това, че може повече хора да ги видят и чуят е страхотно", сподели още българката попаднала в 100-те най-влиятелни жени в света. 

Типично в стила на приятелското предприемаческо общество, което JCI създава вече 2-ра година под тепетата, се включихме в последния разговор на Анита с участничка от залата. Чуйте го:

За автора

Вашият коментар