Студенти се сгодиха на дипломирането си в УХТ Пловдив (СНИМКИ)

На изключително романтично предложение за брака станаха свидетели днес близо 800-те абсловентии и над 2000 родители на дипломирането на випуск 2016 в Университета по Хранителни Технологии в Пловдив. Малко след 10:00 часа Радослав падна на колене пред Зорница в голямата АУЛА на ВУЗ-а, където момичето получаваше дипломата си за отличен успех, лично от ректора на университета.

Радо, който е от специалността на Ники – Икономика на туристическата индустрия, предложи брак на своята бъдеща съпруга Зори, а това хвърли в есктаз и умножи емоционалната стойност на дипломирането си и това на всичките му колеги в препълнената университетска аула. 23-годишният абсловент направи момента незабравим с красив годежен пръстен, като преди да падне на колене се обясни в любов на всеослушание на любимата си, споделяйки, че иска да прекара живота си с нея. След това той й прошепна на ухо няколко думи, които останаха лични между тях двамата. 

Това хвърли в бурен екстаз цялата зала на един от най-добрите университети не само в Пловдив, но и в страната, а първи ги поздрави ректорът на проф. Кольо Динков, който също не скри емоцията си от изненадвщото предложение за брак, което бе запазено в тайна от всички присъстващи.

Иначе Университетът по хранителни технологии връчва дипломите на випуск 2016 днес при изключителен интерес, като ректорския съвет награди 10 пълни от сто и десет отличници. 

Абсолвентите от Университета по хранителни технологии получиха своите дипломи на тържествена церемония днес. Общо 727 са завършващите – 515 бакалаври и 212 магистри. Отличниците са 110, а постигналите пълен „Отличен“ – 10.  

По думите на ректора на УХТ – проф. д. т. н. инж. Кольо Динков специалистите, които получават квалификацията си в Университета по хранителни технологии, притежават солидна подготовка и отговарят на предизвикателствата, задавани от съвременните тенденции в образованието и хранителната индустрия.

Абсолвентите от УХТ имат висока успеваемост на пазара на труда, сочи статистиката. Близо 70 % от младите специалисти стартират професионалната си практика до една година след завършване на Университета по хранителни технологии. Голяма част от възпитаниците на УХТ работят в мениджърските екипи на водещи бизнес компании. 

В словото си ректорът проф. Кольо Динков определи дипломите на абсолвентите като атестации за усвоените знания. Той пожела на завършващите висшето си образование дипломите им да бъдат гарант за техните професионални успехи и за рейтинга на Университета по хранителни технологии. 

Университетът по хранителни технологии подготвя квалифицирани специалисти в сферата на хранителната наука, техниката, стопанското управление и туризма. Висок е коефициентът на завършващите наши студенти при професионалната им реализация, посочиха от висшето училище.

Още прекрасни моменти от предложения за брак в Пловдив може да видите:

  • Да чуеш обичам те под Айфеловата кула в Пловдив – ТУК
  • Романтичното предложение на Симо към хубавата Елена – ТУК
  • "Да" от сцената на Драматичния театър в Пловдив – ТУК

За автора

Вашият коментар