Елианна Лилова: Съвременен танц и нетрадиционни сцени – това е Danсe week (видео)

Сигурно вече сте забелязали из Пловдив билбордовете на танцуващия човек заел традиционна поза  от балет изкуството. И се чудите защо той е облечен така – с хокейна каска, шорти за бокс, клин и маратонки за тичане. Много просто – за да привлече вниманието ви и да се чудите какво е това и какво търси в Пловдив. 

Каква е тази интересна колаборация?

Всъщност това е метафората за съврменния танц представена от лицето на фестивала – Красен Кръстев и организаторите на Dance week от "Едно". 

За първия фестивал в града под тепатата ни разказва директорката му Елианна Лилова. От нея чухме доста интересни неща за него, а именно информация за 18-те спектакъла, които ще се проведат в Пловдив. За нетрадиционите сцени, които ще бъдат изградени – а именно фасада върху хотел в центъра на Пловдив, като танцорите ще танцуват вертикално върху нея, вдъхновени от цирковото изкуство. Всичко това ще се случи на открито на 6-ти септември. 

Първата самостоятелна продукция на фестивала пък се се казва "The Jungle Plovdiv is burning", разкри ни Елиана. Това е спектакъл за младите хора, както го определя Красен Кръстев. Той ще се проведе на сцената на Stage 51 на 29-ти август от 23:00 часа. Входът му е свободен.     

Чуйте и вижте повече какво ни сподели директорката на Dance week Елианна Лилова: 

Остават броени дни до началото на Dance week, не смейте да го пропуснете!

Повече за програмата на фестивала вижте тук

За автора

Вашият коментар