Мирослава Кацарова с празнично джаз пътешествие под тепетата (ВИДЕО)

След страхотния Jazz фест завладял Пловдив Мирослава Кацарова подготвя празничен предколеден концерт в София и Пловдив

"Празничната атмосфера не е в магазините и излишното пилеене на пари, а в срещата с приятели и хубава музика, която ни кара да мечатем", споделя джаз певицата.

Time after Time е името на големия концерт, който ще зарадва всички почитатели на джаз музиката, още този петък под тепетата, а ден по-късно той ще се доразвие и в столицата ни. С него стартира и музикалната празнична програма в Пловдив, като Мирослава Кацарова и нейният бенд ще изпълнят едни от най-вълнуващите песни, устояли на времето и заключили в себе си послания, които звучат с еднаква сила десетилетия по-късно. 

Проектът е озаглавен по едноименната песен, изпълнена в началото на 80-те години на XX век от американската певица Синди Лоупър. Малко след появата на Time After Time, тя вдъхновява Майлс Дейвис за създаването на вълшебната инструментална версия на песента, включена в неговия албум от 1985 година – You’re Under Arrest.

Всички композиции в празничния концерт ще звучат различно, в изпълнение на джаз трио, брас секция, китара и струнен квартет. Новите аранжименти за събитието са създадени от Мирослав Турийски. Освен Мира и Миро на сцената ще бъдат Младен Димитров (перкусии), Веселин Веселинов Еко (контрабас), Николай Карагеоргиев (китара), Димитър Льолев (саксофон), Мартин Ташев (тромпет).  Въздействието на подбраните в програмата песни ще бъде допълнено от финия звук на струнните инструменти.

"Да, няма да пеем Коледни песни, защото аз много силно вярвам, че празничната атмосфера не се съдържа в този "червено-бял" кич, нито в тази приповдигнатост и суматоха, която вече започна. Много силно и необмислено ходене по магазините и харчене на пари, това е заместване на смислените неща в нашия живот. Този концерт е точно обратното – опит да се вгледаме само в себе си, да се завърнем към корените си. Моята лична представа за добро прекарване на празниците е именно повече среща с приятели, повече спокойствие и тишина извън градската лудост и градската болест, а с музика, която ни кара да мечтaем", сподели Мирослава Кацарова

"Аз възприемам себе си като разказвач на истории, защото всяка една песен избрана от мен е много лична. Всяка песен в проекта също има своя история, която представя историите на хората, които ще слушат концерт", разкри още джаз певицата. 

Чуйте какво сподели още тя пред камерата на mediacafe.bg няколко дни преди гоямото събитие:

Интервю с Мирослава Кацарова преди началото на второто издание на Plovdiv Jazz Fest може да видите ТУК.

Още музикални събития под тепетата ще намерите ТУК

За автора

Вашият коментар