Коледното настроение завладява Капана от 1-ви декември

След като днес заваля първият сняг за годината под тепатата, Коледното настроение сякаш лека-полека завладява града

На 1 декември светлините на Коледната елха на Пловдив ще бъдат запалени. И тази година това ще бъде „живата“ елха пред Общината, като от няколко години това се превърна в практика.

Традицията отново ще бъде спазена, като на 1-ви декември ще светне и коледната украса в града, а по желание на граждани – за първи път в творческия квартал „Капана“ ще светнат 4 коледни елхи.

Преди няколко дни бе отворен и немският коледен базар на площад „Стефан Стамболов”, който ще бъде отворен всеки ден от 10.00 до 20.00 часа, изпълнен с немски деликатеси и напитки, традиционни за предколедното време, както и с множество декорации и подаръци, музика и настроение.

Всеки следобяд Дядо Коледа ще посреща най-малките посетители на Коледния Базар, за да приеме поръчките за коледните им подаръци и да види какво са научили малчуганите през изминалата година.  

Другото голямо празнично събитие в Пловдив ще е "Коледа в Капана". Фестивалът ще продължи от 20-ти до 26-ти декември и ще даде отново различен поглед върху Капана, като превърне забележителните улички в автентичен коледен базар, типичен за коледните празници в Германия, Холандия, Белгия. Прочетете още ТУК.

Вашият коментар