(ВИДЕО) Младото лице на пловдивския театър Радина Думанян: Пловдив не е стигнал връхната си точка

Преди месец станаха ясни номинациите за театралните награди „Икар“. Традиционно много силно присъствие в тях има от Пловдив – както от Драматичния, така и от Кукления театър. Тази година честта на Драматичен театър – Пловдив защитава не някое от опитните и отдавна известни лица, а младата актриса, която все още кара втория си сезон в професионалния театър – Радина Думанян.

Радина уграе в няколко спектакъла, сред които е невероятните „Възвишение“ и „Евридика“, но може би за хората е най-позната, като усмихнатото бразилско лице от плаката на „Чиста къща“ – именно за ролята си в този спектакъл тя е номинирана за „Дебют“. И при това не случайно!

Срещнахме се с Радина в двора на театъра по повод първото ѝ признание за качествата ѝ като актриса. Въпреки уважението към наградите обаче, тя не смята индивидуалните театрални отличия за нещо толкова важно.

Това е просто една моментна снимка от развитието ни, на ролята. Радвам се, че едни видни театрали са оценили този труд. Но просто аз съм свършила своята част от работата си, както и колегите от екипа са свършили тяхната част. Но не смятам, че е нещо специално“, скромничи Радина за ролята си в "Чиста къща".

Как започна с театъра, студентския живот в НАТФИЗ, за номинацията ИКАР, за първите ѝ роли в Драматичен театър – Пловдив и как се чувства, работейки в тази институция с изгорялата сцена – вижте в следващото видео:

Следващите представления с участието на Радина Думанян, които може да гледате на сцената на пловдивския театър са "Чиста къща" на 23 февруари, "Съблечи се!" на 26 февруари и "Евридика" на 5 март.

Вижте тук пълната програма на Драматичен театър – Пловдив.

За автора

Вашият коментар