Студенти организират „Ден на антропологията“ в Пловдив за пръв път в България

Пловдив ще бъде домакин на „Ден на антропологията“ на 19 февруари. Събитието се органзира от студенти от Пловдивския университет, като именно в нашия град то се случва за пръв път в страната. Целта е повече хора да научат подробности за тази дисциплина, къде може да се изучава, както и самите студенти да обменят опит помежду си. Организаторите са от екипа на Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор“, като с това събитие те отбелязват и две години от съществуването си.

Събитието се присъединява към националния ден на антропологията в САЩ, организиран от Американската асоциация по антропология. Тази научна дисциплина е малко позната в България. Антрополозите са новатори, които участват в опознаването, разбирането и развитието на всички сфери от живота на хората. Тяхната професия се основава на общуването. Ето защо на 19 февруари студентите ще се съберат за да споделят и обсъдят опита си и да разпространят знанието за своята професия. 

Денят включва откриване на изложбата „Светът на детето и семейството“ от 11:30 ч. Ввсградата на Философско-исторически факултет на ул. „Костаки Пеев“ 21 и провеждане на вечерен интерактивен маршрут „Усети града“. Маршрутът е резултат от студентски проект „Усети града“, взривяващ сетивата и насочващ вниманието към хората с увредено зрение и ще започне от 18:30 ч. пред статуята на Мильо (повече информация на: https://feelthecitytour.wordpress.com/).

За автора

Вашият коментар