Човекът зад концепцията #За АсеНОВград

Владимир Гешев е от онези младежи, които можете да срещнете на всяко събитие с добра кауза. Той е на 21 години и е всестранно развита личност. Доброволец е в няколко организации и през последните години се включва в много добротворчески акции. Разбира се прекрасно с хората, животните и… природата. Цени околната среда и вярва в доброто бъдеще. Той е организаторът на поредицата от инициативи под надслов #За АсеНОВград, първата от които се проведе на 23-ти август.

В събитието се включиха доброволци от Общински младежки съвет – Асеновград, други активни хора от Асеновград и гости от Пловдив, дошли за да помогнат в добрата кауза. Почистени бяха Градския парк и Пърчовата градина, а емоциите бяха неповторими. Целта на акцията бе не само да направят вида на града по-чист и приветлив, а да дадат пример на останалите асеновградчани за опазването на природата в техния град.

Владимир Гешев отговори на няколко въпроса за своята идея пред MediaCafe:

Би ли разказал на читателите на МediaCafe как ти хрумна концепцията #За АсеНОВград ?

Асеновград за мен е един от най-прекрасните и ценни градове в страната, но далеч не само защото съм роден и израснал в него. Той е пълен с невероятни места, ражда страхотни личности и е изпълнен с много специален дух. Както всички знаем, може да даде само този, който има, и според мен това важи и за градовете. Ако искаме той да продължава да бъде такъв чудесен град за живеене, трябва да му дадем от себе си време и усилие, за да може да се затвори цикълът на хармоничен обмен.

Лесно ли беше организирането на подобна инициатива и къде намери подкрепа?

Всъщност изненадващо лесно, но, определено, времеемко. За мое щастие, каузата успя да достигне до хората с лекота и те повярваха в нея. Така получих подкрепа от приятелите си, близките си и съответните институции.

Какво те мотивира и вдъхновява?

Възможността да отдавам своя принос към общото благо. Мотивират ме и хората, които се стараят „да бъдат промяната, която искат да видят в света.“

Какво искаш да промениш с тази серия от инициативи?

Гражданското самосъзнание на възможно най-голям брой хора. Иска ми се повече мои съграждани да повярват, че наистина ВСИЧКО зависи от нас и че има смисъл. Пожелавам си асеновградчани да възпитат у себе си така необходимото чувство на отговорност. А и винаги обичам да наблягам, че колективното щастие и взаимопомощ са многократно по-вероятни да доведат и до лично щастие, отколкото обратното.

А какво следва? Какви акции можем да очакваме в близкото бъдеще?

Още събития за почистване и облагородяване на градската среда и околностите на Асеновград, но това далеч не изчерпва всички предвидени дейности. Планират се игри, викторини, лекции на открито и други занимания, чрез които да се разпространява посланието за опазване на околната среда.

Вашият коментар