Силвия Лулчева: „Да играеш пред пловдивската публика се изисква смелост“ (ВИДЕО)

Едва за втори път в рамките на три години Домът на културата „Борис Христов“ прие хитовата постановка „Когато котката я няма“

Силвия Лулчева, Елена Петрова, Асен Блатечки и Калин Врачански повече от час и половина разсмиваха пловдивската публика, която пък им се отблагодари с 10 минутни аплодисменти

Когато котката я няма е поредната уникална комедия на театър „Мелпомена“, която се превръща в театрален хит още с излизането си. Така се случва и през 2014-та година, когато формацията прави премиерата именно в Пловдив, а година след това пълни и Летния театър под тепетата за поредната незабравима вечер с любимите актьори. Следва почти две години затишие до изминалата неделя, когато „котките“ отново преминаха през сърцата на пловдивчани, които надникнаха в спалнята на двете съпружески двойки. В едната се прави много секс, а в другата той липсва. Действието се развива в най-цветните и луди британски години на миналия век.

В едното семейство ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото – преувеличени. Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. Появяват се и две млади дами, които преобръщат живота на всички.

След края на постановката се срещнахме с двама от главните герои – Силвия Лулчева и Калин Врачански, които както винаги усмихнати споделиха емоцията си от срещата с пловдивската публика.

„В Пловдив винаги е хубаво, публиката е толкова високонедостижима, винаги изискваща и награждаваща, когато си се представил добре. Тук актьорите идват като на изпит, като на една по-специална трибуна, поне за мен е така. Всичко това има обяснение, защото публика е възпитана, отгледана, обучена да изисква високи постижения и не можеш лесно да е залъжеш. А това ми е страшно приятно, защото е предизвикателно. Да играеш в Пловдив си е смелост“, разкри Силвия Лулчева пред камерата на mediacafe.bg.

Тя сравни работата с актьора и режисьора Асен Блатеки, като с тази на известната треньорка по аеробика Нешка Робева. Калин Врачански  също се включи ненадейно в разговора с актрисата и не скри емоцията си оттова, че говорим именно за Асен, с който неслучайно вече имат няколко съвместни проекта.

„Той съвсем целенасочено се опитва да ме разсмива на сцената и ми гледа сеира, прави ми смешки и после ми вика – много смешно. Това му е фикс идея, с което да ме изкара от актьорската игра. И днес бе така тук в Пловдив“, разкри Калин Врачански пред нас.

Гледайте цялото интервю със Силвия Лулчева и Калин Врачански:

Асен Блатечки, който зад гърба си вече има близо 10 постановки, като режисьор сподели на последния гастрол под тепетата „Събрали сме се само приятели, да си правим кефа и да се забавляваме. Образите са доста различни като натюрели от самите нас. Калин, например, е обратното на това, което е в живота. Играе един агресивно сексуален тип, докато в живота е срамежлив. Няма по-голямо удоволствие и провокация за актьора от шанса да играе нещо съвсем контрастно от него самия.”

  • Повече за постановката „Когато котката я няма“ от директора на театър Мелпомена може да видите ТУК
  • Елена Петрова: Асен Блатечки работи с нечовешко темпо – ТУК
  • Летният театър отново препълнен за британската комедия с Асен Блатчеки ТУК

 

Вашият коментар