Днес трябва да бъдем по-толерантни и по-образовани

Не случайно на днешната дата отбелазваме едновременно Международния  и ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Незрящите хора имат нуждата от доброто и  толерантност, за да бъдат силни и да се справят с заобикалящата ги реалност.

Придвижването на слепите хора е трудно, особено в големите и оживени градове. В нашата страна има около 18 хил. незрящи хора, като почти 16 хил. от тях са възрастни и трудно подвижни. Всички знаем, колко трудно понякога е да се движиш дори и да нямаш този проблем, виждали сме майки с колички принудени да се движат по улицата, а представете си как се справя с всичко това, някой за когото заобикалящата действителност се определя единствено от допира.

Предизвикателството на днешния ден  е да задължи всички да говорят и обсъждат проблемите на незрящите хора и да помислят как могат да им помогнат да не стоят на улицата безучастни, а да им подадат ръка,когато те имат нужда. Днес е ден, в който си напомняме, че трябва да бъдем по-толерантни и по-образовани, за да можем да разбираме действията им.

Според изследванията колкото повече добрини вършим, толкова по-щастливи се чувстваме. Учени са на мнение, че тези които дават често израз на своята благодарност  към другите в обикновени делнични ситуации , се чувстват много по-добре физически и изпитват вътрешна удовлетвореност. Сами си направете необходимите изводи….

За автора

Вашият коментар