Една любима на няколко поколения песен….

На 8-ми декември 1976 на пазара излиза албумът на Eagles "Hotel California" с едноименното парче от него – няма как да не сте го слушали, а и съм сигурна,че дори сте си го преипявали, при това не веднъж.

Безспорно "Hotel California" e eдна от най-известните песни от 70те. Наистина някъде през 60-те години на миналия век, някъде из калифорнийската пустош е съществувал хотел на име "California". Той имал тъжната и злокобна слава на хотел-убиец.

В него се приютявали хора, на които им е омръзнал живота, но които нямали сили сами да сложат край на мъките си. Всяка вечер, по съвсем случаен принцип на избор един от гостите на хотела бивал убит . Никой никога не знаел кой ще е следващата жертва и кой и по какъв начин се правил избора.

Според  самите Eagles  парчето е символичен протест срещу хайлайфа в Лос Анджелис и срещу алчността на шоу бизнеса. A според други е умело закодирано послание,което в подреден вид се превръща в химн на сатанизма. Според мен е една хубава песен, която си заслужава да си пуснем днес.

 

Вашият коментар