Фестивал на цветовете за първи път в България

На 21 юни София ще избухне в цветове и ще отпразнува за първи път "Холи – Фестивалът на цветовете". Популярната индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото, ще пристигне в България специално за най-дългия ден на годината и ще събере жителите и гостите на столицата на стадион „Академик” в София.

Холи е фестивал, с който Индия отбелязва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. В Индия традицията се чества всяка година в края на февруари или началото на март, като всички заедно излизат  по улиците и парковете и разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало.

Позитивизмът на „Холи” е заразителен и с годините тази традиция се пренася и в западните общества на Европа, САЩ, а също и в Азия и Южна Америка, където "Фестивалът на цветовете" обагря пролетта и кара хората да забравят проблемите поне за ден, като се потопят в море от цветове, музика, танци и любов.

В София първото издание на "Фестивалът на цветовете" ще съвпадне с края на пролетта и началото на  лятото, като в рамките на ден, от обяд до полунощ, ще омагьоса посетителите на събитието с невиждана смесица от цветове, музика, танци, инидийски обичаи, уъркшопи, атракции, фън-зона и много други.

Скоро организаторите на фестивала, Коко Ейджънси, ще обявят и гостите на събитието: български и чужди артисти, сред които световни имена от електронната денс и поп сцена от Англия, Германия, Белгия, Румъния и др.

Билетите за Фестивал на цветовете ще са в продажба от  утре (сряда), 12 февруари 2014 г. в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) в цялата страна, като първите 500 билета ще са на промоционална цена от 32 лв.

За автора

Вашият коментар