Идеи за останалите яйца от празника

Винаги можеш да счупиш повече яйца, отколко да изядеш“- това е основната максима, която си повтарям всяка година след Великден. Покрай битките с яйца и на вас със сигурно са ви останали доста бройки, които  да се чудите за какво и как да оползотворите.

Ето няколко идеи, които да приложите преди да се развалят яйцата от стоене:

Палачинкова торта

Солената палачинкова торта върши работа като предястие или като основно. Хубавото е, че за нея може да използвате доста от останали великденски яйца. Можете да си настържете на ренде или на ги нарежете на кръгчета, като ги редите между палачинковите блатове. Дори за завършек можете да настържете яйце върху цялата торта.

Яйца по уелски- нещо необичайно и интересно

Какво ви трябва? – 1 кг.кайма, 5 св.яйца(обелени), 1 сурово яйце, галета, сол, черен пипер, брашно. Яйцето се овалва в брашно.Обвива се хубаво в каймата.Суровото яйце се разбива с малко вода, потапя се топчето, после в галета и се пържи 5-6 мин.Отцежда се върху кухненска хартия и се поднася със салата.

Вкусна закуска – Азербайджанки

Какво ви трябва? – франзела, майонеза, чесън (2-3 скилидки), яйца(сварени).Франзелата се нарязва на филийки, които се пържат в много добре загрято олио. Докато са топлички се натриват с чесън. Намазват се с тънък слой майонеза, а отгоре се поръсват с настъргани яйца (пласта е около 3-5мм).

Вашият коментар