Изкуство върху улични телефони

Попаднах на една страхотна идея, която видях (само на снимки за жалост) в Сао Пауло, Бразилия. Там уличните телефонни кабини са се преродили за нов, по-шарен живот. Може да се каже кабинките са си направили собствен парад – "Call Parade", като традиционния бразилски карнавал.

Сто телефонни кабини в целия град са изрисувани от сто художници с различни техники и на различни тематики. Организатори на мини фестивалът са фирмата Toptrends и телефонната компания Vivo, които са били обезпокоени от факта, че по улиците на модерни и красиви градове като Сао Пауло уличните телефонни апарати са скучни и еднообразни. Итака те решават да обявявят конкурс за най-добър дизайн на улични телефонни кабини, като всеки може да участва със свой проект.

Тук е важно да споменем, че в Бразилия телефонните апарати са все още популярни, почти колкото и мобилните. В бразилските градове броят на телефонни апарати на човек не надвишава броя на мобилните апарати. Броят на  уличните телефони в цяла Бразилия, е момента е около 52 000.

След подбор на най-добрите и подходящи художници телефонните кабинки се сдобиват с изцяло нов имидж. Творчески проекти са забавни и провокативни, както и екстравагантни и дори откровено глупави.
 

Страхотни са нали?

 

За автора

Вашият коментар