Мелани Груева – едно типично българско име

Познавате ли хора със странни имена? Дали всеки си идва с името? Дали на бебета в България им отиват имена като Долорес, Джилиан и Памела?

Често родителите дават име на детето си, без да се замислят как ще се чувства един ден то. Поставянето на име говори много за вкус и интелигентност. Говори и за широта на възгледите. Нещо, което винаги е предизвиквало смях, а и съжаление – е даване на имена, които са "модерни" или звучат добре. Кръщавайки детето(българче) с такова “модерно“ име и иначе българската му фамилия са една нетолкова добра комбинация.

Имена от сорта Афродита Карагюрова обикновенно ме карат да се почесвам там където не трябва, а възклицанията на майката „Ах, колко добре звучи“  съвсем ме хвърлят в тъча.

Всъщност чисто български имена останали до днес почти нямаме. Те по-скоро са славянски, а болшинството от тях са от гръцки и латински произход.

А днес между другото е Ден на хората с уникални имена. Незнам какво се има впредвид по уникални –може би г-н Манчестър Юнайтед и Стадион Петков ще обяснят. Предполагам обаче, че тези хора (с уникалните имена) не са успяли да открият своя мартеница с  име. Е…. това е рискът да си уникален, екстравагантен и неповторим.

 

Вашият коментар