Наближава 17-то издание на „Вълшебната завеса“

За 17-ти път традиционният Международен фестивал на спектакли за деца ща събере малките зрители и професионалните театрални творци през май в Търговище.

Трите сцени на кукления и драматичния театър в Търговище ще посрещнат Хензел и Гретел, Рапунцел и Малката Баба Яга, Ян Бибиян и Кокошка с брошка, чудни самодиви и "сънни принцеси", и още безброй добре познати и съвсем нови приказни герои.Седемнайсетте театрални трупи ще говорят поне на пет езика, а към празничния маратон от фестивални спектакли принос ще дадат и младите таланти в конкурса за рисунка и в кастинга за актьорски дарования "Звездите на Вълшебната завеса".

От 9 до 13 май журито и зрителите ще изгледат 17-те спектакъла на театрите от Варна и Бургас, Пазарджик и Габрово, Смолян и София, Сливен и Ямбол, и на домакините от Търговище. Към българската селекция ще се присъединят трупи от Италия, Гърция, Румъния, Турция.

Широк е възрастовият диапазон на зрителите, към които са адресирани представленията. На единия полюс е спектакълът "Жълто" за най-малките – до 3 години. Към тийнейджърската аудитория е поканата за "Докосни ме" на Драматичния театър в Търговище.

За автора

Вашият коментар