Най-дългият козунак и Орлин Павлов на Великден в Пловдив

Разнообразна програма чака пловдивчани за отбелязване на най-светлия християнски празник – Великден. Забавленията за най-малките започват още в 10:30 часа с традиционното Великденско детско утро, което ще се състои на изградената сцена на пл. „Стефан Стамболов“.

Ще се проведат конкурси за „Най-здраво“ и „Най-красиво яйце“, както и много забавни игри с участието на деца и техните родители. Ще има и безплатна томбола за велосипед, а за родителите наградите са луксозни козметични комплекти .  

Точно в 12:00 часа зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика г-н Петър Зехтински  ще обяви началото на официалното раздаване на най-дългия козунак. Празникът ще завърши с направата на масова снимка на децата на Пловдив с яйца в ръка, която ще бъде достъпна за сваляне безплатно от страницата на Великденско детско утро във Facebook.

Веднага след игрите и съревнованията програмата ще продължи с Великденски концерт-спектакъл на талантливи участници от предаването „Ася в страната на талантите“. В  програмата ще вземат участие – група “Компакт войсес”, младата талантлива изпълнителка Вяра Антонова, детска вокална група “Пеещите котенца”, известната млада поп певица Венета Цонева, вокални изпълнители от “Арт войс център”, балет “Електра” и др. В близост до сцената ще бъде разположено огромно великденско яйце, изработено от картон, на което всеки желаещ може да напише своето послание за празника.

В 17:00 часа ще продължи музикална програма с изпълнения на Биг Бенд Пловдив и специалния гост – Орлин Павлов. Певецът е подготвил празничен репертоар с най-големите си хитове, за да поздрави пловдивчани и гостите на града с Възкресение Христово.

Великденският празник се организира от дирекция „Спорт и младежки дейности“ и отдел „Култура“ към Община Пловдив, със съдействието на Национален алианс за работа с доброволци (НАРД).

За автора

Вашият коментар