Необикновен дизайн = пълна промяна

Книжарницата “BookShop St. Mark’s” се намира в Ню Йорк. На пръв поглед ще кажете „книжарница като книжарница, нищо особено“. Да, но не е точно така. Интересното при нея е, че има необикновен вътрешен дизайн.

Вместо  високите, стандартни правоъгълни библиотечни рафтове, в книжарничката ще видите стилажи, които образуват вълни и се огъват по цялата дължите на помещението. Цялата повърхност на всички мебели е гладка и завъртяна.

Дизайнерите взимат това решение, за да стимулират визуалното преживяване на човек, докато си избира коя книга да купи. Вертикалните подпори са изнесени назад, за да се покажат хоризонталните напред. По ниските стъпала на библиотечните рафтове са наклонени така, че книгите да се виждат от зрителя без да трябва да се навежда до долу.

Различните заглавия на разделите са гравирани върху дървото, за да няма излишни табелки закачани върху тях, които да развалят красивите мебели. Магазинът за книги е едно прекрасно място, разполагащо с маси, дисплей, пространство и условия за неформални литературни четения.


 

Вашият коментар