Помним ли трагедията „Индиго“?

Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска. Преди  13 години, на 21-ви декември, пред бившата столична дискотека „Индиго“ загиват 7 деца.

Какво се случва? При влизане на безплатно коледно парти на около 600 младежи и след внезапно отваряне на вратите под напора на тълпата 24 деца биват смазани. 12 от тях бяха настанени в болница. 7 от тях… загиват от задушаване.

13 г. по-късно "Индиго" го няма, а на неговото място се извисява паметникът "Дървото на живота".  Разследването по случая показа, че дискотека "Индиго" е работила незаконно. За трагедията са обвинени четирима души – двама охранители,  управителят на дискотеката Ангел Николов бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски. В края на делото, продължило 7 години, те са признати за виновни, но нито един от тях не влиза в затвора, а наказанията са глоби и условни присъди.

800 лева. Толкова струват  тези 7 деца. Лошото е, че толкова струват и днес, 13 години по-късно. Дори няма да сеопитвам да онагледя картинката, която се случва вечер в баровете. Ние всички е знаем, виждали сме я и сме част от нея. Това скоро няма дасе промени, поне докато сме такива животни. 

Вашият коментар