Светът в стрес от шегите на 1-ви април

През годините няма медия, организация или публична личност, която да не е погодила номер на своята аудитория по случай първи април. Дори и ние ви подлъгахме, при това доста успешно през миналата година.

Припомнете си как – ТУК

Но все пак: не всяка невероятно звучаща новина е първоаприлска шега. Днес направо не ми се мисли, какво съмнение ще пада ри прочитането на всеки един статус, заглавие или материал. Особено заглавия започващи с „ШОК!“,“УЖАС!“ и „ЕКСКЛУЗИВНО“, днес ще предизвикват много дискусии и ще отнесат много негативи.

Честит първи април, скъпи читатели!

Този ден е единственият в годината, когато можете да се забавлявате с околните или за тяхна сметка, без да се притеснявате, че някой ще ви се обиди или разсърди. Празникът е международен, а в България е свързан с различни суеверия, като например това, че за да имате късмет през цялата година, трябва да излъжете поне веднъж и вас да ви излъже някой до обед на самия ден.

Има и различни версии за произхода на този празник. Една от тях е следната: Още от най-стари времена по българските земи народните названия на този месец са свързани с „лъжовността“ на времето – през април тревата и дръвчетата могат да се излъжат от затоплянето, а след това да скове студ и да ги умори. В много краища на България април е наречен „Лъжитрав“, а старобългарската дума „лъжуняк“ доказва, че и прадедите ни са го считали за лъжовен.

Весел и усмихнат ден от екипа на mediacafe.bg.

Забавлявайте се на шегите.

За автора

Вашият коментар