Всичко започва и свършва в Созопол

Едва ли има човек, който не обича много морето. Затова всички с нетърпение очакваме идването на лятото и трескаво започваме да планираме бъдещите си екскурзии и морски почивки. Това, което си представям аз като се сетя за лято и море е Стария град на Созопол, наречен заради уникалната си красота – "Градът на слънцето"…   никой не може да затрие духа на стария Созопол…ех…

Градчето, което всяка година се бори с бетона и цимента и успява да запази чара си, винаги събира стотици от цяла България, идващи и веднага нахлуващи директно в „Малката Текила”. "Малката Текила” със сигурност е донесла на Созопол повече популярност, отколкото и най-добрата кръчма, най-евтината квартира и дори фестивала "Аполония".

Вечер градчето печели сърцата с живописта на красивите си залези и уютът на малките улички. На територията на Созопол могат да се видят множество добре съхранени старинни къщи от XVII-XIXв., църкви, параклиси и редица други културни паметници. Докато се разхождаш винаги ставаш свидетел на изложения, артистични изяви, творчески срещи под услужливата сянка на някоя асма.

Както казват някои “Всичко започва и свършва в Созопол”…..

снимки: facebook  Sozopol.org

За автора

Вашият коментар