Защо един арменец се барикадира в Капана (СНИМКИ)

На барикада в Капана стрелят само думи 

Той е ексцентричен и покрай него винаги е интЗаересно. Наскоро се завърна от мисия в Нагорни Карабах, където подпомогна сънародниците си с материални средства, а правителството го прие като дълго канен гост. Когато става дума за Армения и защитата на границите той става страшен, а иначе е романтична душа, която проповядва мир чрез южни танци. Някои не го харесват, защото е директен, но това не му пречи да върви напред и да преследва целите си. Да, става дума за Гаро Узунян. Вчера Гаро се барикадира в една от уличките в Капана, зад огромните кучпини от павета и камъни, изоставени от скоршния "ремонт", който бе зарязан, без да се даде информация от Общината кога ще продължи или какво ще се случи с двете улици предвидени да станат пешеходни.  

Гаро използва хитро момента и залегна зад барикадата пред погледа на учудените туристи, които се двоумяха дали там не се провеждат някакви учения. Истината за "войната" обаче е съвсем друга. Тя се крие някъде между струпаните камъни и думите на Гаро – "стига злоба, завист, лицемерие и тенденциозно фаворизиране или неглижиране", публикувани първо в най-новата медия на Капана:  

"Без да съм великия Георги Парцалев /Тримата от запаса/ ще се опитам да ви представя по комичен начин  едно парчaе земя от Капана. Както сами се досещате от снимката това е „демаркационна линия“ между Стария град и Творческия квартал ул. "Абаджийска"… и след като фокуса вече не е върху флагчетата, за които се изхаби толкова много творчески позитив, можем да си позволим да свалим поглед от небето и да погледнем къде ходим.

Преди 3 седмици след прословутия дебат ЗА или ПРОТИВ „Абаджийска“ да е пешеходна, строителите я оставиха „Лунно – Марсо ходна“ и не само, но за това в следващите 2/3 и 3/3.

Чрез публикуваните снимки искам първо да ви разсмея, после да ви подсетя ,че има и такива места в Капана и такава забравена уличка и последно, но не на послено място да изразя своя граждански протест. Протест чрез хумор, без лоши чувства, критика без „хейт“, бунт без викове и псувни, без кървави заплахи. Според мен това е изразното средство на хората от изкуствата и т.н. арт крейтъри. Но стига злоба, завист, лицемерие и тенденциозно фаворизиране или неглижиране!

Да помислим заедно и да пуснем водата…"

Повече за нажежената обстановка в Капана след затваряне на две от улиците може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар