Защо нямам смартфон?

Навсякъде – в заведения, с приятели, в автобуса, пред телевизора, на масата, вкъщи, на леглото, дори и в тоалетната. Навсякъде хора със смартфони. Все нещо “разцъкват”, да проверят, да погледнат newsfeed-а, да не изпуснат нещо. Да комуникират с друг, докато всъщност пият кафе с трети. Но защо? Търкат тези пръсти по екрана, търкат и неспират!

Това нямаше да е толкова лошо, ако през цялото останало време не висят пред лаптопите или таблетите си. А къде е времето за почивка?  На тялото, на мозъка, на пръстите дори. Да не говорим, че е крайно обидно за събеседника ти, с който си излезнал да се видиш, било то колега, приятел и дори детето ти.

Защо след 8 часа работа пред монитора  не се насладим на пешеходстване или на пътуването с автобус. Та това е перфектна възможност да видиш света около теб, поведението на хората, новите сгради. Вместо това главата надолу, взираш се в този малък екран и цъкаш лайкове.

Гледайте видеото с „19 причини да нямате смартфон“. Клипът е на Левни Илмаз от неговата популярна поредица Tales of Mere Existence. В него той излага своите 19 причини, поради които не борави със смартфон. Съгласни ли сте с тях?

Защо нямам смартфон? Защото НЕ ИСКАМ!

Вашият коментар