Бомба не уплаши парти на летището в София

През изминалите почивни дни, 23-24 юни поляните до Терминал 2 се превърнаха във фестивална локация за дългоочакваната Хпиландия

Духовете се разбудиха още преди началото на голямата веселба с подадения сигнал за бомба на летището. Но това не попречи на доброто настроение и сякаш позитивната енергия обгръщаше като в магическо непробиваемо поле локацията

На три сцени се подвизаваха различни стилове музика с подбрани изпълнители. Любителите на техното можеха да разпуснат пред техно сцената, сгушена в края на пътечките, опасващи водната площ. Там пускаха dj Birben, Tensal, Dave Clarke, Zadig и Joyce Muniz.

За феновете на дръм анд бейс стила имаше самостоятелна сцена. На нейния пулт можеха да се видят Soulnd, D-Mental, Gridlok, Joy, The Panacea и родния Cooh. Под множество псевдоними според различните стилове, в които твори, Иван Шопов се подвизаваше на две сцени.

Едната от тях дори бе кръстена на него. Популярният dj от Троян, любим не само на българската, но и на чуждестранната публика, имаше сет от час и половина, в който не позволи на публиката да си почине дори за секунда. Това представление бе предшествано от друго на главната сцена. Там заедно с момичетата от Авигеа представиха новия си проект. Публиката беше във възторг. Още позитивни емоции. Нестихващи аплодисменти.

Най-добрата подготовка за гвоздея на фестивала, а именно световноизвестния Dub FX. Артистът през цялото време се любуваше на музикта на колегите си отстрани на сцената. Когато сам той се качи на нея, тълпата пощуря. Светкавици на апарати, телефони на запис и лайв-видеа, аплодисменти, всичко това съороводи изпълнението му от начало до край.

Речта в края на концерта, насочена към зараждането на жанра, в който твори самия той, към душата, към хората, трогна всички, което пролича по невероятните овации. Но да си така талантлив не е лесно, защото както в случая, излизаш на биз. Но разбира се това е чест и удоволствие за всеки изпълнител. Последното парче направи фурор. Останслите изпълнители стъпили на тази сцена бяха Unkle Billy, Poldoor, Future Sounds и LSB & Mc Drs.

Всички артисти се погрижиха с виртуозните си изяви да сгорещят феновете в хладната нощ. И ето go изгрева…, да, 6 сутринта е и купонът все още не стихва.

Хората релаксираха до късен следобед. За добрата атмосфера допринесоха въртележките и многото барчета, разположени из фестивалната площ.

Снимки: Мартина Петрова

За автора

Вашият коментар