В сърцето на Пловдив – седмици на аржентинската кухня и още нещо… (ВИДЕО)

Знаете ли кое е общото между Испания, Аржентина, Франция  и Пловдив?

Испанска музика, вино и естествено приказно светлинно шоу в сърцето на Пловдив очаква влюбените през тази седмица

Атлас, едно от най-стилните нови нетрадиционни места под тепетата, са ни подготвили много изненади в този месец. Светлинното шоу и дегустацията на вино е запазената марка за пловдивското бижу, като още от обяд всеки смел мъж може да изненада своята нежна половинка, като поръча изписване на нейното име на стената.

Вечерта ще продължи със Smooth Jazz Night, за радост на любителите на джаза. Разбира се това ще направи атмосферата още по-магична, а в комбинация с чаша хубао вино и съвършена кухня – празникът ще остане запомнен.

На 18-ти февруари в Атлас ще гостува световноизвестната звезда – аржентинския изпълнител Лукас Маскиано. Участието му е част от Аржентинските седмици, които ще продължат от 15-ти до 28-ми февруари. През тези дни в Атлас ще може да се дегустират специална селекция ястия и вино от Аржентина.

Лукас Маскиано е гуруто сред плеядата испаноговорящи музиканти, притежаващи невероятна харизма. Роден е в Аржентина на 18 ноември 1977г. Започва да свири и композира на 8 години. Превръща се в един от идолите на испанската интелигенция, след като през 2001-ва емигрира в Барселона, където живее до днес.

Зад гърба си има 8 авторски диска, последният от които е „От Париж до Трансилвания“. Дискът е записан с участието на улични музиканти, срещнати от бандата на Лукас Маскиано по време на турнето му от Париж до Трансилвания. Продуцент е друг известен испански музикант Пако Зарате, с когото Лукас пее и свири от години. Музикантът има зад гърба си хиляди концерти в Испания, Европа, Латинска Америка и Индия. Неговите участия са пълнили стадиони и зали с хиляди почитатели на неговата музика. Типичното за него е, че много обича камерните изпълнения и работи за тях със специално вдъхновение.

Eто и програмата по дати:

  • 14.02 – 12:00 Светлинно шоу с изненада за влюбените (на обед)
  • 14.02 – 20:00 Smooth Jazz Night
  • 15.02 – 28.02 – Аржентински седмици: ястия и вино от Аржентина специална селекция
  • 18.02 – 20:00 Lucas Masciano Live – аржентинска музика с акустична електрическа китара

Винената листа на Атлас съдържа над 200 вида, като преобладават типично български сортове – Гъмза, Руен, Рубин, Мавруд, Акация… В топлистата са включени оранжеви вина: асиртико в делви БИО и ориндж гардън шардоне, както и вино от диви дрожди Совиньн блан, Вионие, Шардоне. Ресторант „Атлас” е единственото място в Пловдив, където може да се опита бутиковото вино „Българиън Трежър Мавруд Резерва”, от което са произведени едва 289 бутилки и което се предлага в отбрани обекти. Ценителите на божествената напитка високо оценяват добрата селекция „Атлас”, в която преобладават българските вина. Световната винена листа пък съдържа подбрани качествени вина от райони с традиции в Италия, Франция, Испания, Германия, Австрия, Чили, Нова Зеландия. 

Своите резервации за ресторант Атлас можете да правите на телефон: 0882 666 555

  • Още снимки и информация за новата мапинг сцена под тепетата може да видите ТУК
  • СНИМКИ от откриването на „Атлас“ може да намерите ТУК

 

За автора

Вашият коментар