10 от най-странните къщи в света

Домът е едно от малкото неща, които могат да разкрият кой си в действителност. Той може да бъде малък или голям, светъл или тъмен, пълен с цветя или боклуци – всеки разбира комфорта по различен начин, както и функционалността, дори красотата.

Подбрахме за вас едни от най-нестандартните и необичайни примери за домове, в които техните собственици намират спокойствие и отмора след работния ден.

Къща Керет е вмъкната между съществуващи сгради, а размерите ѝ са едва 92 на 152 см ширина.

unusual-homes-10-5

 

unusual-homes

 

Прозрачната къща в Япония. Вдъхновена от древните ни предшественици, обитавали дърветата, прозрачната къща "House NA" в Япония ви предлага много дневна светлина, но почти никакво уединение.

 

unusual-homes-4-1

 

unusual-homes-4-3

 

Стара водна кула, превърната в модерен дом в Белгия. Високата 100 фута водна кула в Белгия, използвана като нацистко скривалище по време на войната, вече е превърната в нестандартно жилище.

 

unusual-homes-5-1

 

unusual-homes-5-2

 

Къщата пързалка в Япония. Къщата е триетажна и притежава нормално стълбище от едната страна и гладки – от другата. По пързалката можете да се спуснете от последния етаж чак до първия.

 

unusual-homes-7-3

 

unusual-homes-7-4

 

Вдъхновената от Флинстоун къща на Дик Кларк в САЩ. Тази едноетажна къща е вдъхновена от класическата анимационна поредица от 60-те „Семейство Флинстоунс“.

 

unusual-homes-3-2

 

unusual-homes-3-3

 

Скейтборд къщата в САЩ. Тя е проектирана така, че позволява да се кара скейтборд по както във вътрешността, така извън къщата.

 

unusual-homes-2-2

 

Най-малката къща в Германия. Тази къща е с размер един квадратен метър и  е направена от дърво.

 

unusual-homes-6-2

 

Каменната къща в Португалия. Въпреки че изглежда като масивна скала, тази къща в Португалия всъщност има врата, комин и прозорец, и се превърна в огромна туристическа атракция.

 

unusual-homes-9-1

Раковинообразната къща в Мексико.

unusual-homes-8-1

 

Църква превърната в модерна семейна къща в Холандия.

 

unusual-homes-1-1

 

unusual-homes-1-2

снимки:demilked.com

 

 

За автора

Вашият коментар