25 начина да избегнете нападение на акула

Какво да правите, ако ви нападне акула?! Илипо -скоро аккво да направите, за да не ви нападне:

Избягвайте да плувате след обилни дъждове – те може да накарат сладководни риби, а с тях и акулите, да се появят в зони, в които обикновено не се срещат.

Никога не опитвайте да храните акули. Изключително лоша идея е.

Риболовните корабчета и въдиците, хвърлени от брега, привличат акулите, които търсят лесна плячка, така че не плувайте около тях.

Пляскането и резките движения във водата казват на акулите, че наблизо има животно, изпаднало в беда. Старайте се движенията ви да бъдат плавни и равномерни.

Ярките бански костюми, шарените дъски за сърф и лъскавите бижута много приличат на украшенията, с които природата е надарила рибите, така че запазете екстравагантните аксесоари за прояви, които се провеждат на сушата.

Не влизайте много навътре във водата. Така се отдалечавате от хората, които могат да ви помогнат, ако ви нападне акула.

Ако имате кървяща или открита рана или ако сте в цикъл, не плувайте в открити води. Кръвта и човешките изпражнения привличат акулите.

Акулите имат силни навици. Не плувайте във води, в които наскоро е имало нападение от акула, защото същата или друга акула може все още да се навърта наоколо.

Старайте се да не приличате на тюлен. Когато лежите върху дъска за сърф или носите неопренов костюм и плавници силуетът ви, гледан отдолу, може да заприлича на този на тюлен.

Това би трябвало да се разбира от само себе си, но ако видите акула във водата, напуснете района незабавно.

За автора

Вашият коментар