5 години айляк Под тепетата

В България медиите с кауза са кът, а по-специално в Пловдив – съвсем ги няма. Вече пета година обаче на небосклона, или под него, е Под Тепето. Далеч от конвенционалните търсачи на ежедневните новини за излъгани баби по телефона или „Катастрофи! На Панаира!“, екипът винаги изненадва с нещо ново и пропуснато от останалите колеги.

И в съвсем бутиков стил, редовно можем да открием и ежедневни клюки, които се случват в края на ул. „Отец Паисий“. На Главната може да има и сериозни политически скандали, но ако на тупика неправилно паркира Вандер Виейра от Ботев – това е по-готината новина. Защото понякога не бива да се вземаш твърде насериозно.

Именно така Под тепето отбеляза своя 5-и рожден ден – напълно „айляк“ и по пловдивски – на Главната, под бившето кино „Ботев“, на седалките на Римския стадион. Без програма, със съвсем кратка реч пред колеги, арт половината на Пловдив и по-възпитаната част от политиците екипът – Иво, Димитър, Иван и Ивелина казаха „Наздраве“ на всички и си пожелаха каузите, които защитават да достигат до повече истински пловдивчани.

А Под Тепето търси и се бори за каузи – като спасяването на „Света Марина“ от тапети – неуспешно, възобновяването на стенописите в ГДК – вероятно успешно, и борбата да превърнем Капана в арт квартал без автомобили за Пловдив – това ще го направим, и ние ще помагаме. Именно за това в Медиакафе ги приемаме като близки приятели, защото това е и нашата цел – не безцелното отразяване на новини, а битката да променим града и средата, в която живеем към по-добро.

Честит роден ден, Под тепето, а след 5 години да празнуваме заедно в града – столица на културата, ок?:)

За автора

Вашият коментар