Anonymous се заглавичкаха с 4000 банкери

Станалата изключително популярна напоследък група Anonymous направиха своя пореден удар, като откраднаха и публикуваха данните на около 4000 американски банкери. Това е част от тяхната акция Operation Last Resort, с която изискват реформи в американското законодателство. Това съобщава ZDNet.

Anonymous публикува архив с имената и длъжностите на хората в много американски банки. Сред данните има още потребителските имена и кодирани версии на паролите на личните им акаунти. Хакерите твърдят, че са взели данните от компютри на Федералния резерв. Информацията е актуална, като хората действително са служители на съответните постове в съответните банки.

Anonymous обявяват, че това е част от акцията им Operation Last Resort. Хакерите  твърдят, че са преодолели защитите на голям брой правителствени уебстраници и имат достъп до тях и в момента.

Днес изтича и срокът, който Anonymous постави на американския Департамент по правосъдието за публичен отговор на седем въпроса, свързани със самоубийството на Аарън Суорц и съдебния процес срещу него. До момента хактивистите не са получили отговори на въпросите си и не е ясен следващият им ход.

last resort-annonymos

 

Вашият коментар