Аполония 2015: 10 дни, 5 сцени и над 70 културни събития

Специално за своята най-вярна публика фестивалът  за трети път предлага Златен билет

На 28-ми август 2015 в Созопол ще бъдат открити Празниците на изкуствата Аполония. И тази година богатата художествена програма на фестивала  ще зарадва безбройните любители на изкуствата със селекция от най-новите и най-добри концерти, спектакли, филми – игрални и документални и художествени изложби.  За десет дни, на петте фестивални сцени ще се представят над 70 културни събития.

Още в първия ден публиката  ще види  премиерата на новата копродукция на Фондация Аполония и Малък градски театър Зад канала, пиесата  Лив Щайн от Нино Харатишвили. Ще има спектакли на Народен театър Иван Вазов, Театър София, Младежки театър Николай Бинев и други. Във вечерта на моноспектаклите ще  се представят Мариус Куркински в  Юбилей, по А.П. Чехов и Бойка Велкова в Пътят към Афродита. Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов ще играят в постановката За теб по текст на Яна Борисова.

Музикалният афиш на Аполония  е разнообразен, с участието на  изпълнители от световна класа.  Рециталът на Пламена Мангова, световната премиера на дуото Албена Данаилова & Пламена Мангова, концертът на клавирното трио Люси Джийл, Александър Сомов и Иван Янъков, авторският рецитал на Живко Петров са част от изненадите за любителите на класиката. Христо Мутафчиев & Б.Т.Р, Балет Арабеск, Ансамбъл Тракия и още много други ще се представят на Амфитеатър Аполония.

В Клуб Аполония/ Сцена ОББ  ще свирят Хуан Гарсия-Херерос & Джаз квинтет в състав Стоян Янкулов, Марко Чрнчич, Алехандра Мария, Джереми и Дожонатан Пауъл, дуото Антони Дончев & Мая Новоселска, Милица Гладнишка & Мишо Йосифов секстет и други.

Водеща тема в програмата на фестивала е отбелязването  на стогодишнината  на българското кино.  Ще бъдат прожектирани премиерни филми, сред които Отрова за мишки на режисьора Константин Буров, Събирач на трупове на  Димитър Димитров, Омбре на Захари Паунов, Жената на моя живот на Антони Дончев и други.

Билети за всички концерти, спектакли и събития от пълната  програма на Аполония ще бъдат пуснати за продажба  през месец юни.

Специално за своята най-вярна публика фестивалът  за трети път предлага Златен билет. Срещу сумата от 360 лв. зрителите могат да си осигурят вход за всички събития от програмата на фестивала, с най-добрите запазени места в залите,  каталог и други рекламни и информационни материали. Златният билет може да бъде закупен в мрежата ан Евентим.

Цялата програма, както и допълнителна информация можете да намерите на официалния сайт на  „Аполония“.

 

За автора

Вашият коментар