Автентичен български фолклор, екзотични ритми и DJ звучене на Еньовден в Пловдив

Pendara Ethno Project с концерт-промоция на албума "Pendarа"

Нина Николина, Калин Вельов и Екатерина Ангелова избраха Пловдив в нощта на Еньовден за промоция на албума "Pendarа". Концертът на 23.06.2016 ще представи 17 акустични и електронни аранжименти на народни песни от различни фолклорни области на България, прецизно подбрани от певиците Нина Николина и Екатерина Ангелова. Уникалният музикален почерк на Pendara Ethno Project съчетава автентичните мелодии с афро-латино екзотични ритми в перкусиите на Калин Вельов и оригиналните аранжименти на музикалния  продуцент на албума Борислав Бояджиев-DJ Бор4е.

С албума "Pendarа", издаден през май 2016, музикантите поднасят на публиката своето модерно виждане за мястото на българската народна музика в световната DJ култура.

"Pendara Ethno Project" е представен за първи път през 2002 в Холандия от Нина Николина и Калин Вельов. От 2012 към тях се присъединява народната певица Екатерина Ангелова. В записите на албума "Pendara" участват и гост–музикантите Мартин Ташев – тромпет, Росен Захариев – тромпет, Недялко Недялков – кавал.         

В концерта на  23.06.2016, на сцената на лятно кино "Орфей", ще участват Нина Николина и Екатерина Ангелова (вокали), Калин Вельов (перкусии, вокал) и Костадин Генчев (кавал).           

За автора

Вашият коментар