Часовниците – предпочитания мъжки аксесоар

Всеки отделен човек има свои специфични интереси и хобита. Съществува обаче закономерност и при двата пола – мъже и жени, която обуславя характерни за мъжете и жените сфери на предпочитания. За жените например е всеизвестно, че обичат пазаруването, разкрасяването, дрехите, гримовете и т.н., докато за мъжете е свойствена страстта към колите, спорта, техниката, часовниците и т.н. Що се отнася до часовниците, дамите също имат афинитет към този аксесоар, но в по-голяма степен от гледна точка на дизайн и допълнение към облеклото.

Докато в основната си част мъжката аудитория е наясно с видовете часовници, марките часовници, материалите на изработка, механизми, функции на часовниците. Това е и една от причините мъжете да оценяват високо часовника като аксесоар и по-специално не само неговата визия, а и качество и функционалност. Производителите на часовници също отчитат този факт и не случайно почти всички марки предлагат много по-голям асортимент мъжки часовници, отколкото дамски.

Естествено всеки ценител и познавач на тънкостите в света на часовниците предпочита да носи марков часовник, първо за престиж и второ заради доказаното качество и дългогодишна издържливост на марковите часовници. Тъй като говорим за масова употреба, става дума съответно и за маркови часовници от среден ценови клас, а не за най-скъпите марки часовници, които могат да си позволят само по-заможните. Темата какъв мъжки часовник да изберем е много обширна и предмет на големи дискусии.
Някои хора предпочитат да играят на сигурно като изберат позната от години на пазара марка часовници. Кой например не е чувал за часовници Casio, часовници Orient, часовници Swatch. По-големите ценители имат слабост към механичните часовници, които разбира се са класика в областта на часовниците. Всеки отделен човек има свои специфични интереси и хобита. Съществува обаче закономерност и при двата пола – мъже и жени, която обуславя характерни за мъжете и жените сфери на предпочитания. За жените например е всеизвестно, че обичат пазаруването, разкрасяването, дрехите, гримовете и т.н., докато за мъжете е свойствена страстта към колите, спорта, техниката, часовниците и т.н.
Що се отнася до часовниците, дамите също имат афинитет към този аксесоар, но в по-голяма степен от гледна точка на дизайн и допълнение към облеклото.ните часовници, които разбира се са класика в областта на часовниците. Механичните часовници имат особен чар, развила се с години естествена смесица от традиция и модерни технологии, тъй като механичните часовници възникват много десетилетия преди кварцовите, а днес доста от принципите на работа на механизма са същите, но с редица съвременни подобрения и разработки. Несравнимо е удоволствието на носиш механичен часовник автоматик, чиито механизъм се самонавива и работи без помощта на допълнителна енергия като батерията при кварцовите. А при часовниците с прозрачен капак, гледката на работата на механизма е наистина безценна.
candino
Швейцарските часовници са друг доста предпочитан избор на мъжки часовник. Швейцария е неофициалната столица на часовниците. Там се намират най-престижните часовникарски училища в света, най-престижните изложения на часовници в света, най-скъпите марки часовници в света са също швейцарски. В сферата на марковите часовници от среден ценови клас също има доста швейцарски марки часовници. Гаранция, че дадена марка часовници наистина е швейцарска и произведена в Швейцария, е надписът Swiss Made върху циферблата на часовника. В интернет магазините се предлагат доста swiss made марки часовници с разнообразие на дамски и мъжки часовници с автоматичен самонавиващ се механизъм или с кварцов на батерия. Повечето швейцарски марки, предлагани днес, са възникнали още в миналото и притежават дългогодишни традиции, опит и утвърденост.
Пример за това е марката швейцарски часовници Certina, създадена през далечната 1888 година. В продължение на вече трето хилядолетие Certina демонстрира безкомпромисно съвършенство и велико часовникарско майсторство. От създаването си до днес марката Certina се ръководи от убеждението за перфектно качество в дизайнерско и технологично отношение, което вдъхновява създаването на всеки един часовник Certina.
 
Швейцарската марка Candino датира от 1947 година, като и досега е запазена автентичната работилница на часовниците, въпреки съществуващите днес съвременни ултрамодерни фабрики на марката. В производствения процес на часовниците се извършват тестове на всички етапи, като резултат от философията на швейцарските часовници Candino винаги да предлагат най-доброто качество на своите клиенти на достъпни цени.
 
Часовници Jaguar са друг достоен представител на швейцарската часовникарска индустрия. Възникването на швейцарски часовници Jaguar през 1938 година е резултат от стремежа на основателя й да създаде часовници, носещи величието и дивата красота на ягуара като вид животно. Произведени в ултрамодерна швейцарска фабрика, педантичността и страстта към всеки детайл са неразривна част от създаването на всеки часовник Jaguar и обуславят всеизвестното швейцарско качество.
Марката Wenger е друг пример за швейцарски часовници. Компания Wenger S.A. е основаната през далечната 1893 година и наред със световноизвестните едноименни швейцарски джобни ножчета, произвежда и часовници Wenger. Часовниците Wenger си спечелват популярност по цял свят и могат да се намерят в над 80 страни, на всички континенти, като сред тях са САЩ, Япония, Китай, Германия, Канада, Мексико, Австралия.

Примерите за избор на мъжки часовници са многобройни. Всеки мъж е почитател на определена марка, стил, разновидност на часовника. Мъжете, които нямат определен афинитет към точно определени маркови часовници, имат възможност да се разгледат моделите мъжки маркови часовници онлайн, да се осведомят с информация относно различни параметри на часовниците и така да се насочат и изберат перфектния мъжки часовник.

 

 

които разбира се са класика в областта на часовниците

За автора

Вашият коментар