Toyota с проблеми в електрическата система

Почти 7,5 милиона автомобили с марката Toyota ще бъдат изтеглени от световните пазари! Това обяви неотдавна най-големият японски производител на автомобили – Toyota. Причината за това действие се крие във факта, че при много от возилата на японския автомобилен гигант, между които и моделите "Корола" и "Камри" се е появил проблем с електрическата система за вдигане и сваляне на стъклата. Това създавало реална опасност от пожар.

Сред проблемните коли са автомобили, произведени между 2005 и 2010 г. Мащабното изтегляне на возилата вече е познато действие за Toyota, която през последните години вече бе принудена да вземе такива мерки, понасяйки тежък удар върху репутацията си, отбелязва АФП.

В Европа се изтеглят моделите "Ярис", "Корола", "Аурис", "Камри" и "Рав-4" – общо около 1,39 милиона автомобила. Картинката в Северна Америка е следната: на изтегляне подлежат почти 2,5 милиона автомобила "Ярис", "Корола", "Матрикс", "Камри", "Рав-4", "Хайлендър", "Тундра", "Секвоя" и "Сайън" модел "екс Би" и "екс Ди". В самата Япония изтеглят около 460 000 автомобила от моделите "Витз", "Белта", "Рактис", "Айст", "Аурис" и "Корола лумимън". Сред засегнатите са и потребители от Австралия и други страни от Азия и Близкия изток.

Интерес буди изказването на представители на автомобилния гигант, че за отстраняването на проблема са необходими около 40 минути. В Toyota са постъпили 39 жалби от собственици на такива автомобили на японския автомобилен производител, като досега не се е стигало до пътно-транспортно произшествие.

 

toyota-rav4

 

 

За автора

Вашият коментар