Discovery Channel променя правилата в съвременното строителство

С всяка изминала година свободното градско пространство намалява. Сградите се издигат все по-бързо и нависоко, създавайки ново поколение небостъргачи. Премиерната поредица „Супер небостъргачи” по Discovery Channel показва как протича изграждането на едни от най-високите и технологично ефективни сгради в света. Днес 14 юни, събота, от 16:00 ч. ще видим как строителството от  ново поколение променя правилата на инженерството и дизайна.

Съвременните архитектурни проекти дават изцяло нова дефиниция на понятия като здравина, приложението, екосъобразните технологии и лукса и оставят предшествениците си в историята. В поредицата от четири епизода Discovery Channel  показва четири необикновени сгради. Революционните технологии, използвани за тяхното създаване, дават различен поглед върху  начина на живот в големите градове и работата на хората.

Първият епизод на поредицата представя Световния търговски център 1 в Ню Йорк –  най-високата сграда в западното полукълбо и известна модерна забележителност. Тя е създадена като най-сигурния и най-здравия инженерен проект в света. Епизодът показва последната година от изграждането на екстериора.

Благодарение на заострения си връх небостъргачът достига сензационната височина от 541 метра. Водещият архитект Стив Плейт, заедно с учени, инженери и редица експерти показват особеностите на проекта. Световния търговски център 1 се издига от пепелта на Кота Нула благодарение на усърдието и чувството за дълг на хората от екипа.

За автора

Вашият коментар