Откриха галерията за графика и рисунка “Point-Blank” в Капана (СНИМКИ)

Третата галерия, част от проекта за превръщането на Капана в арт-квартал – “Point Blank”отвори врати в петък вечер. Посетителите разгледаха графиките на наемателите – Любомир Кръстев и Александра Димитрова, разделени в чаровното малко пространство на ул. „Кожухарска“. Двамата откриха изложбата с кратки думи, като обясниха, че ще се опитват да презентират графиката и рисунката, и техния актуален вид в изкуството.

Улица „Кожухарска“ е от най-малките в Капана – пресечка на „Железарска“, до писоарите. Галерията е на два етажа, с малко пространство, което дава възможност за съвсем лично изживяване на творбите – поне, когато няма хора. Изложбата на Любомир и Александра ще остане до 13 юли. Проектът за 10-те арт-пространства в Капана – три от които вече отвориха врати (плюс Галерия "Сариев – пространство за проекти" и галерия "Ластици – Пловдив") е в подкрепа на Кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019-а година.

Любомир Кръстев е роден в Русе през 1983-а година. Завършва средно образование в Русе, след което и АМТИИ в Пловдив. От 2010-а е асистент по графика в АМТИИ. Докторант във Великотърновския университет от 2013-а година. Занимава се основно с графика, като е участвал на много национални и международни изложби.

Вашият коментар