Днес избират „Снимка на годината – България 2013“

Днес (20 март) в Националната художествена галерия, София ще бъде официално открита фотоизложбата "Снимка на годината – България 2013", организирана от "Canon" и НХГ. Срокът за изпращане на снимките приключи в края на януари, а участие взеха 249 автора с 2425 единични творби.

Жури в състав Иво Хаджимишев (председател),  Максим Минчев, Георги Лозанов, Борис Данаилов, проф. Петър Абаджиев и Иван Кюранов подбра близо 65 единични творби и 22 есета, които ще бъдат подредени и изложени в Националната художествена галерия от 20 март до 6 април март 2014г.

Журито номинира за награда в раздел “Художествена фотография” творби на Виктор Троянов, Юлиан Анадолийски и Величка Атанасова, в раздел “Фото есе” – на Георги Станчев, Цветомир Димов и Валентина Петрова; и в раздел „Репортажна фотография” творби на Стоян Ненов, Денис Бучел и Николай Стойков.

Победителите ще бъдат обявени и наградени по време на официалното откриване на изложбата днес  от 18:30 ч.

НМБИИ и Canon Bulgaria организират националния фотоконкурс „Снимка на годината”, за да стимулират заниманието с фотография като изкуство и да създадат условия за обогатяване на фонда на галерията с творби на съвременната българска фотография.

Вашият коментар