Дори клечката за зъби може да бъде вдъхновение за изкуство

Стивън Бакман, родом от  Сан Франциско, прави невероятни миниатюрни скулптури от клечки за зъби, прав двуостър бръснач и лепило . Всичко започва още в началното училище , когато Стивън прави  научен проект за ДНК молекули от обикновени клечки за зъби и мъниста .

Бакман учи в  университета в Сан Франциско  и късно получава бакалавърска степен по изкуства. В своя проект той използва само клечки за зъби, ножче, пинсети и лепило. Интересното е, че всяка от тези скулптури е направена само от една клечка.

Той определено създава уникални и единствени по рода си произведения на изкуството. Стивън се чувства , че правенето на тези скулптури е толкова спокойна работа, сякаш лежи на самотен остров в мир със себе си и обкръжението си. Представете си спокойствието, което притежава. Той е истински перфекционист в сърцето и се гордее с творбите си. Ключът към успеха ,според него е търпението.

Той може да се похвали с огромна колекция, която включва освен скулптури с абсолютно авторски сюжети, така и модели на известни архитектурни забележителности, като Емпайър Стейт Билдинг, Белия дом и Айфеловата кула. 

За автора

Вашият коментар