Дружество на пловдивските художници с обща изложба за Великден

Годишната изложба „Цветове“ на Дружеството на пловдивските художници  се открива довечера

Тази вечер, в 18 часа в залата на Дружеството на Пловдивските художници на ул. „Гладстон“ ще бъде открита  традиционната обща изложба  „Цветове“ на членовете на дружеството, в която в навечерието на Великденските празници ще бъдат представени новите търсения на авторите в жанровете – живопис, графика, скулптура и нови форми.

Изложбата „Цветове“  е от двете големи  представителни изложби на Пловдивското Дружество. В изложбата участват 71 автори със 117 творби –живопис, графика и пластика.   Две от картините са с посвещения. Васил Стоев е нарисувал портрет на Ди Киро, а  художникът Матей Матеев е изобразил Владимир Димитров – Майстора.

Скандалът със съборения тютюнев  склад на „Одрин“ 8 е обект в картината „Кости“ на Снежана Фурнаджиева. Между останалите участнци в изложбата са Никола Певичаров, Крикор Касапян, Вълчан Петров, Димитър Рашков, Димитър Чонов, Лина Маджарова, Вихра Григорова, както и от най-младите членове на Дружеството.

„Отново е пролет – уханна и дръзновена като младостта.Тя идва, за да изтрие всички мрачни мисли, да ни сгрее след зимния студ, да оцвети живота ни и с един замах да влее топлина, любов и опиянение в зажаднялото ни очакване. В навечерието на най-знаковия християнски празник – Великден, Дружество на пловдивските художници ще посрещне своите приятели и ценители с пъстроцветно ухание на букет от багри, форми и послания“, се казва в текста на разпространената покана.

 

Вашият коментар