Free Plovdiv Tour преминава към „зимен“ график

За пето поредно лято някои студенти избраха не да си стоят вкъщи или да обикалят "кафенетата" под тепетата, а да развеждат туристи с Free Plovdiv Tour

Дори и след края на лятото за студетните продължават с мисията си, но по традиция преминават към „зимен“ график. 

За поредна година Free Plovdiv Tour се провеждаше по два пъти на ден през летните месеци, като отново успехите не закъсняха- над 5 000 души ни посетиха в периода от месец май до месец септември.

Освен това туровете предоставих възможност на повече хора да опознаят и квартал Капана, като Капана тур се провеждаше два пъти седмично.

Сега, след края на лятото, обаче Free Plovdiv Tour продължава да работи, но по традиция с началото на есента трябва да премине през организационна промяна- от първи октомври Free Plovdiv Tour  се провежда всеки ден, но вече веднъж дневно с начален час 14:00. В същото време Капана тур също ще продължи да се провежда, но единствено в неделя от 11:00.

Началните спирки остават същите- сградата на община Пловдив за Free Plovdiv Tour и пл. "Римски стадион" за Капана тур.

Безплатните обиколки се провеждат в София, Пловдив и Варна с цел  да популяризират България като туристическа дестинация и културен център, и работи за повишаване на активността на младите хора. Междукултурният обмен под формата на безплатни обиколки се осъществява  всеки ден, 365 дни в годината, без значение дали е делник или празник, дали вали или гърми. Оттук и името на самото сдружение.

Обиколките са напълно безплатни за всеки и единственото, което трябва да направиш, е да се появиш в уреченото време и на уреченото място.Самите обиколки се осъществяват с помощта на ентусиасти-доброволци, водят се на английски и включват най-интересните забележителности в централната част на града, като траят не повече от 2 часа. 

СНИМКИ и повече информация за Free Plovdiv Tour може да намерите ТУК

За автора

Вашият коментар