Гугъл почете по нестандартен начин рождението на Нелсън Мадела

Освен най-великата българска личност Васил Левски, на 18 юли 1918 година се е родила и друга една велика личност, променила света в положителна посока – Нелсън Мандела.

Едни от най-запомнящите му се мисли, представящи възгледите му за живота, човешките взаимоотношения и политика са описани от търсачката в интересна графична приказка, разказваща трудностите срещу които се е изправял в живота си.

Никой не се е родил с омразата към друг човек, основана на цвета на кожата или неговото минало, или неговата религия.

Хората се учат да мразят, и ако те могат да се научат да мразят, то те могат да бъдат научени и да обичат, защото любовта идва по-близо до човешкото сърце, отколкото омразата.

Важното в живота не е само фактът, че сме живели. Той е това, което сме променили в живота на другите, които ще определят значението на живота, който водим.

Образованието е най-силното оръжие, което можеш да използваш, за да промениш света.

Да бъдеш свободен не означава само да отхвърлиш веригите си, но и да живееш по начин, който уважава и засилва свободата на другите.

Най-голямата слава в живота не е в това никога да не падаш, а да се изправяш отново след всяко падане.

Нелсън Мандела е борец срещу апартейда в Южна Африка, който разделя чернокожото от бялото население. Той е обявен за терорист и вкаран в затвора. Световните лидери не го подкрепят, но годи по-късно Мандела печели нобелова награда за мир.

За автора

Вашият коментар