Илюзионист издържа на 1 милион волта

Американският илюзионист Дейвид Блейн оцеля след поредния си смъртоносен трик Той стоя цели три дни на колона на кей на пристанището в Ню Йорк, атакуван от електричество с напрежение от 1 милион волта, предаде ИТАР-ТАСС.

Близо 72 часа без сън и храна, само на кокосов сок, Блейн стоя на 6-метровата колона, заобиколен от 7 електрически трансформатора, бълващи върху тялото му смъртоносните волтове. За да се предпази от тока, той беше облечен с 12-килограмов костюм от неръждаема стомана, шлем с визьор и слушалки – прототип на клетката на Фарадей. Тридесет и девет годишният илюзионист беше обут в обувки с железни подметки. Към костюма му беше закрепена специална тръбичка, през която му се подаваше любимия му кокосов сок с добавен електролитен разтвор. През слушалките пък, Блейн имаше възможност да общува с феновете си по време на номера.

Този спиращ дъха и ума пърформанс можеше да се наблюдава директно в Ню Йорк, но и по интернет. Всеки, който идваше да види номера, можеше да регулира напрежението в трансформаторите около Блейн с помощта на компютър, инсталиран недалеч от колоната на илюзиониста. Подобно регулиране можеше да става и по-интернет от Лондон, Пекин, Токио и Сидни.

 

voltove

След края на експеримента Блейн благодари на всички за оказаната подкрепа и подчерта, че това е последният му номер за издръжливост в кариерата му. Негови сътрудници му помогнаха да слезе от колоната и преди да бъде откаран за изследвания в местна болница, Блейн успя да поздрави съпругата си и двугодишната им дъщеря.

Това, както можем да се досетим не е първото, нито пък последното, наблъскано с адреналин изпълнение на американеца. Трябва да си сприпомним,ч е през 1999 г. той си прекара чудесно 7 дни в стъклен саркофаг, закопан на дълбочина от два метра. Година по-късно – през 2000-та, Блейн прекара нищо и никакви си 61 часа във вътрешността на 6-тонен леден куб. През 2001 г. той стоя 35 часа без храна, вода и сън върху колона с височина 24 метра. 44 дни в пластмасов прозрачен куб, висящ над река Темза в Лондон беше приключението му през 2003. През 2008 г. Блейн постави световен рекорд за 17 минути и 4 секунди, без да си поема дъх, потопен във водна сфера с диаметър от 2,5 метра.

 

deijvid-bleijn-izdyrja-1-milion-volta

По всичко личи, че освен, че за човешката порирода няма граници, някои хора просто не могат да живеят скучния живот на масите!

 

 

Вашият коментар