Пълен културен пловдивски петък

Днешният ден ще предостави на пловдивчани изключително приятна и богата културна програма. В Културен център „Тракарт” ще се състоят две филмови премиери от проекта „Забележителни следи – България”. Става дума за лентите „Йозеф Вацлав Шнитер” за арх. Шнитер – автор на първия градоустройствен план на Пловдив и „През Шипка до Варна”. Те представят историята на чешки архитекти и съдбата на обектите им чужбина.

 

 

Със скулптурна изложба на Дамян Христов галерия „Червеното пони” закрива сезона. В двора на култовата къща – музей „Атанас Кръстев-Начо Културата” ще бъдат изложени 20 пластични творби и 5 живописни платна , обединени под мотото „ ГравиТАНЦия”, с които авторът „отправя културно предизвикателство към публиката с нов, естетически живот на разпознаваеми формати от ежедневието”. Изложбата ще бъде открита от поета Недялко Славов.

Роберт Баръмов открива своя изложба-живопис в галерия „Жорж Папазов”. Тя е под надслов „Балкански приказен реализъм” – модерни интерпретации на едни от най- популярните приказки: „Червената шапчица”, „Снежанка и седемте джуджета”, „Пепеляшка” и др. Откриването е тази вечер от 18 часа.

Във втората вечер на Осмия фестивал на китарата в Пловдив ще гостуват френското дуо Бернар Пирис – Бриджит Репитон и италианеца Роберто Фабри. Началото е от 19 часа на сцената на Драматичен театър Пловдив.

 

george papazov_galery

 

 

За автора

Вашият коментар