Йохан от Швеция – 20 хил. посетител на Plovdiv tour (СНИМКИ)

Студентите от организацията „Free Plovdiv Tour” отбеляза по специален начин своя 20-хилиляден посетител на Пловдив

Празничният тур се води от Илия Илиев – част от сдружението от  почти три години

20 000 турист посетил града под тепетата, станал част от туристическата обиколка днес сутринта, бе поздравен от младежите по интересн начин. Точно в 11 часа поредната група от чужденци се бе събрала пред сградата на Община Пловдив, за да стане част от обиколката която се организора от сдружение "365". В този момент към тях се насочиха 5-ма младежи с балони и голям тапет в ръка, а хората въобще и не подозираха за наградата.

Измежду 30-ната туристи изборът бе обявен чрез жребии, в който бяха включени всички чужденци за обиколката. Победителят спечели комбиниран билет за 12 локации в Пловдив, от които може да си избере пет. Част от тях са Етнографския музей, Балабанова къща, къща Хиндлиян, Античен театър, къща – музей Недкович, Малката базилика и други.

Част от гидовете на сдружението се погрижиха за подобаващото отбелязване на повода и за доброто настроение на своите гости, като самите те бяха изключително развълнувани, тъй като са допринесли лично за достигането на тази цел. 

„Всички ние сме професионални гидове. За да извършваме такава услуга е нужно да бъдем сертифицирани екскурзоводи и да сме вписани в екскурзоводската колегия. За по-голямата част от нас това е странично занимание. Повечето членове на екипа ни са студенти, които обичат да се занимават с тази дейност“, споделиха младите хора пред екипа ни на поредната среща за обиколка из града под тепетата пред сградата на общината.

Турът е проект на сдружение 365 и събира туристи от цял свят всеки ден през годината (а от май до септември включително по два пъти на ден, в 11ч. и в 18ч.) пред Общината, където е началната точка на пешеходното пътешествие из централната част на Пловдив.  

В началото на юли организацията ще отбележи по специален начин своя 5-ти рожден ден. 

В момента от сдружението подготвят специален гайд за Пловдив с туристическите забележителности и най-добрите клубове и места за посещение!

Повече за студентите, които рекламират Пловдив пред света, може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар